Σπονδυλόλυση

Η σπονδυλόλυση εμφανίζεται συνήθως σε υπερδραστήριους και αθλητικούς εφήβους οι οποίοι επιδίδονται σε απαιτητικά σπορ όπως η ενόργανη, ποδόσφαιρο, πολεμικές τέχνες, κλασσικό μπαλέτο κ.α. Συνήθως προκαλείται από απότομες κινήσεις κάμψης και έκτασης της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Ουσιαστικά πρόκειται για μικροκατάγματα κόπωσης και συνοδεύονται από έντονο πόνο στην σπονδυλική στήλη.

Για παράδειγμα, αν σε έναν αθλητή, μετά από υπερπροσπάθεια και σκληρή προπόνηση, παρουσιαστεί έντονος, ξαφνικός πόνος στην σπονδυλική στήλη τότε έχουμε τα πρώτα συμπτώματα που ενδεχομένως οδηγούν σε σπονδυλόλυση.

Η διάγνωση γίνεται αρχικά με ακτινολογικό έλεγχο και σε δεύτερη φάση με σπινθηρογράφημα οστών. Για την αντιμετώπισή της συνήθως συνίσταται συντηρητική θεραπεία με την εφαρμογή ειδικού ορθοπεδικού κηδεμόνα.

 

 

Effect of Chêneau style braces on vertebral wedging amongst individuals with adolescent idiopathic scoliosisFor the first time in history we have been able to demonstrate that with the Gensingen Brace™ structural changes can be achieved in the apical area of a spinal curve.
Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Χρησιμοποιώντας αυτό το site, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies… Περισσότερα…